Auton öljyt vaihtoon liukkaasti

Moottoriöljyn tärkein tehtävä on huolehtia moottorin voitelusta, estäen kulumista ja pidentäen moottorin käyttöikää. Vaihtamattomat moottoriöljyt altistavat moottorin kulumiselle ja vioittumiselle. Moottorin ollessa käytössä, öljyyn kertyy metallihiukkasia ja polttoaineen palamisesta syntyvää polttojätettä. Tällöin öljyn voiteluteho heikkenee ja saattaa aiheuttaa moottorin lämpötilan nousun, josta seuraa kiinni leikkautuminen ja mahdollisesti vioittuminen. Öljyt vaihtamalla varmistetaan paras voitelu ja huolenpito moottorille.

Autonvalmistajien ilmoittamat huolto- ja öljynvaihtovälit vaihtelevat paljon. Jotta moottorilla olisi mahdollisimman pitkä elinkaari, tulisi öljyt vaihtaa noin 15000 kilometrin välein.

Öljyt vaihtoon

Öljynvaihto autoon tapahtuu joko valuttamalla öljyt pois tai imutekniikkaa käyttäen ja vaihto tulisi aina suorittaa moottorin ollessa lämmin. Moottorin ollessa lämmin varmistut, että öljyä saadaan mahdollisimman paljon pois. Öljyn vaihto valuttamalla alkaa öljypohjan tulpan irrottamisella ja astian asettamisella, johon vanhat öljyt valutetaan. Tässä samalla on hyvä tarkistaa, ettei tulpan tiiviste ole jäänyt kiinni autoon.

Öljyjen poistamisen jälkeen on hyvä myös tarkastaa tiivisteen kunto ja tarvittaessa vaihtaa se, saman toimenpiteen voi suorittaa öljynsuodattimelle, jonka jälkeen öljynsuodatin ja tiivisteen asennetaan paikalleen. Tämän jälkeen öljypohjan tulppa asennetaan takaisin ja voidaan aloittaa uusien öljyjen laittaminen moottoriin. Öljyn täyttämisen jälkeen tarkastetaan öljyn määrä ja käynnistetään auto, jota pidetään hetki päällä öljynpaineen tasaamiseksi. Öljynpaineen varoitusvalon sammuttua sammutetaan moottori ja tarkastetaan öljyn määrä uudelleen, tarvittaessa sitä lisätään, että sitä on oikea määrä.

Olemme nyt BestDrive. BestDrive by Continental on uusi, henkilökohtainen täyden palvelun talo sinulle ja autollesi. Uusi nimi ja uusi palvelu, tehty kaikille autoilijoille. Ja jokaiselle autolle. Lue lisää bestdrive.fi tai varaa aika.