Ilmastoinnin täyttöhuollot

Ilmastointi on tärkeä osa autoa

Auton ilmastointi on monikäyttöinen ja tärkeä osa autoa. Ilmastoinnin tärkeimpänä ominaisuutena on ajoturvallisuuden nostaminen, kuljettajan vireystilaa ylläpitämällä. Oikein ylläpidetty ilmastointi pitää auton sisäilman sopivan viileänä ja kosteettomana, parantaen kuljettajan ja matkustajien matkamukavuutta. Oikein huollettu on vapaa erilaisista mikrobeista, homeitiöistä ja hajuista. Sen mukana ei myöskään tule kosteutta tai pahoja hajuja autoon.

Oikea huoltoväli takaa parhaan matkustusmukavuuden

Pitämällä huoltovälin sopivan lyhyenä, varmistat ilmastointilaitteen toimivuuden. Ilmastointilaitteen tärkein osa on kompressori, joka pitää ilman viileänä ja tehokkaasti virtaavana. Kompressorissa on sisällä kylmäainetta, joka kuljettaa voiteluainetta kompressorille, täten ylläpitäen sen toimintaa. Kylmäaineen vähetessä, heikkenee ilmastoinnin teho ja viileän ilman tuotto. Vähäinen kylmäainemäärä mahdollistaa myös kompressorin rikkoutumisen. Mikäli huomaat ilmastoinnissa tehon heikentymistä tai kylmän ilman puutetta, on syytä heti hakeutua huoltoon, jotta vältytään ilmastoinnin rikkoutumiselta.

Suosittelemme ilmastointilaitteen huoltoa kahden vuoden välein, näin varmistat ilmastoinnin toimintavarmuuden. Huollon aikana lisätään kylmäainetta ja ilmansuodattimet vaihdetaan. Ilmastointihuollon yhteydessä kannattaa myös desinfioida höyrystinkennosto. Autoon tuleva raitisilma menee kennoston lävitse, jolloin sinne voi pesiytyä bakteereja ja hometta. Näin vältyt mahdollisilta terveysriskeiltä, ilma pysyy virtaavana ja viileänä sekä se ennaltaehkäisee pahojen hajujen muodostumista ilmastoinnissa.

Olemme nyt BestDrive. BestDrive by Continental on uusi, henkilökohtainen täyden palvelun talo sinulle ja autollesi. Uusi nimi ja uusi palvelu, tehty kaikille autoilijoille. Ja jokaiselle autolle. Lue lisää bestdrive.fi tai varaa aika.